Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αντιγραφή η δημιούργημα μου?


Είπα να αντιγράψω μια φωτογραφία από ένα εξώφυλλο ενός βιβλίου που έγινε ταινία και μπλά μπλά μπλά. Με παραλλαγή βεβαία, γιατί η πρωτότυπη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπετε εδώ. Δεν τη θεωρώ σπουδαία ένα ακόμα κλικ, απλά αυτό που θέλω να πω είναι γενικά πως βγαίνουν κάποιες φωτογραφίες.

Βασικά κυρίως οι φωτογραφίες μας προέρχονται από ματιές μεγάλων φωτογράφων και πάει λέγοντας. Σίγουρα ο μεγάλος φωτογράφος μπορεί να μην έχει βγάλει κάτι που δεν το έχει δει αλλά το είδα εγώ, που μπορεί να το έβγαλα με τον τρόπο που έμαθα από εκείνον. Όλοι μας έχουμε την πρωτιά σε κάτι, δεν μπορώ όμως να πω ότι έβγαλα καλύτερα μια φωτογραφία από τον Henri Cartier-Bresson αλλά μπορώ να πω ότι προσπάθησα. Αλλά χρόνια άλλες εποχές και φυσικά άλλη τεχνολογία.

Τις ματιές και την εικόνα την δημιουργεί ο καθένας μας, αρκεί να έχει το μεράκι για να την δημιουργήσει, μπορεί να είναι ένα κτίριο από πολλές πλευρές φωτογραφημένο και το φόντο να είναι πάντα ίδιο αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό. Η παλιότερη μας άφησαν μεγάλη ιστορία πίσω μας βλέποντας ,μαθαίνοντας να δημιουργούμε και εμείς την δικιά μας ιστορία ο κάθε ένας από εμάς.

6 σχόλια:

  1. Καλημερα κοριτσι μου.
    Μη κανεις συγκρισεις. Ειναι λαθος. Εχεις αποψη στη φωτογραφια,και μαλιστα πολυ καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Congratulations for your blog, you have many lovely photos here! I'll be following you and also link your page to mine!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Apple: fruit, taste, nutrition, a good photo, and inspiring text.
    www.vivendoteologia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικοί έχουν "φωτογραφική" ματιά, άλλοι πάλι όχι. Η σύγκριση με μαιτρ του είδους δεν πρέπει να μας απογοητεύει αλλά να μας ωθεί να βρίσκουμε δικούς μας δρόμους. Η ουσία είναι το ταξείδι κι όχι η άφιξη...
    Το blog είναι μια χαρά. Μ' άρεσαν ιδιαίτερα οι φωτογραφίες απ' τη Δράμα. Eίναι τυχαίο ότι αρχίζουν με το γήπεδο της Δόξάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή